Systém Park and Ride v rámci IDS JMK - Elstner, Vojtěch (Univerzita Pardubice, 2013)
Diplomová práce se zabývá rozvojem parkovišť typu Park and Ride v Jihomoravském kraji. V teoretické části je popsán účel těchto parkovišť a jsou identifikovány možné faktory, které ovlivňují zájem uživatelů individuální automobilové dopravy tato parkoviště využívat. Na základě analýzy současné situace parkování v jednotlivých železničních stanicích jsou určeny obce, kde by měla být zřízena nová parkovací místa. Na příkladu konkrétní stanice v Tišnově je poté navržen systém řízeného parkování, který by mohl snížit výhledový nedostatek parkovacích míst. V závěru práce je provedeno zhodnocení navrženého řešení.
Park and Ride car parks in the IDS JMK service area
Keywords: Park and Ride; parkoviště; veřejná doprava; integrovaný dopravní systém; Jihomoravský kraj; car park; public transport; integrated transport system; South Moravian Region