Literární kavárna FRA v kontextu nakladatelské praxe - Langr, Petr (Univerzita Pardubice, 2018)
Bakalářská práce se zaměřuje na činnost literární kavárny a nakladatelství Fra. V první části jsou vysvětleny pojmy související s nakladatelskou a redaktorskou prací, knižním trhem, literární, knižní kulturou a teorií paratextů. Druhá část se věnuje samotné činnosti literární kavárny Fra, akcím a autorským čtením pořádaným nakladatelstvím. Třetí část práce obsahuje analýzu ediční činnosti nakladatelství a věnuje pozornost rovněž autorům, kteří jsou na internetových stránkách Fra popsání jako "Lidé FRA".
Literary Café FRA in the Context of Publishing Activities
Keywords: literární kavárna Fra; nakladatelství Fra; autorské čtení; edice Fra; literary Café Fra; publishing house Fra; author reading; editions Fra