Doručování do datových schránek - Gruberová, Petra (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato bakalářská práce s názvem "Doručování do datových schránek" se věnuje právní úpravě datových schránek, doručování do nich a problémům s tím spojeným. První část je zaměřena na vysvětlení základních souvisejících pojmů, velká část je věnována přímo zákonu č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů. V další části je již rozebráno samotné téma práce - doručování do datových schránek, a to jak jeho právní úprava, tak i nejzávažnější problémy, které se v souvislosti s ním vyskytly. Na závěr práce je provedeno srovnání datových schránek s podobným projektem, který je realizován v Německu.
Delivery to data boxes
Keywords: datové schránky; Informační systém datových schránek; autorizované konverze dokumentů; doručování; eGovernment; data boxes; Information system of data boxes; autorisated conversion of documents; delivery; eGovernment