Finanční analýza vybraného podniku - Hejlová, Barbora (Univerzita Pardubice, 2020)
Cílem této bakalářské práce je vyhodnocení finanční situace ve vybraném podniku Kozák Svitavy s.r.o. Práce na svém začátku obsahuje teoretickou část, která se zabývá finanční analýzou. Poté přichází na řadu praktická část. Tento úsek obsahuje konkrétní analýzu za období 2014 až 2018. Finanční analýza je vyhodnocena pomocí poměrových, rozdílových a souhrnných ukazatelů. Závěrem je posouzena celá zanalyzovaná situace podniku.
Financial Analysis of the Selected Company
Keywords: finanční analýza; poměrové ukazatele; likvidita; rentabilita; aktivita; zadluženost; financial analysis; ratio indicators; liquidity; profitability; activity; indebtedness