Aplikace vybraných experimentálních metod při optimalizaci výměnných lhůt maziv pro dopravní prostředky - Bažant, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2009)
Diplomová práce je věnována využití instrumentálních metod v tribotechnické diagnostice, zejména v oblastní opotřebení maziv pro dopravní prostředky a jimi mazaných součástí. Hodnocení technického stavu sledovaných mechanických soustav je doplněno analýzou olejových filtrů. Pro studium morfologie částic vyseparovaných z olejových filtrů byla použita rastrovací elektronová mikroskopie a energiově disperzní mikroanalýza.
The selected experimental methods to optimize the exchange deadlines lubricants transport
Keywords: maziva; dopravní prostředky; experimentální metody; tribotechniká diagnostika; lubricants; Transport; experimental methods; tribotechnology diagnosis