Správní orgány v Šumperku od jeho založení do roku 1945 - Vantuchová, Petra (Univerzita Pardubice, 1999)
Práce se zabývá vývojem správních orgánů v Šumperku. Vývoj je zachycen v jednotlivých časových etapách od okamžiku založení města ve 13. století do roku 1945.
Administrative authorities of Šumperk from the foundation to 1945
Keywords: Šumperk; městská správa; volby; historický vývoj; veřejná správa