Komparace účetní závěrky dle českých účetních předpisů a IFRS - Kopecká, Eva (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato práce se zabývá komparací účetních závěrek sestavených dle českých účetních předpisů a Mezinárodních standardů účetního výkaznictví. Práce vychází z platné legislativy roku 2016 a je rozdělena na dvě části. V první části je vymezena obecná charakteristika účetní závěrky, jsou shrnuty základní náležitosti obou účetních systémů a popsány vybrané rozdíly mezi nimi. V druhé části práce je porovnání aplikováno na provedení analýzy některých výkazů účetní závěrky společnosti ŠKODA AUTO a.s.
Comparison of information in the financial statements according to the Czech accounting legislation and IFRS
Keywords: účetní závěrka; účetní výkazy; české účetní standardy; IFRS; komparace; financial reporting; financial statements; Czech Accounting Standards; IFRS; comparison