Porovnání provozně ekonomických ukazatelů přímé silniční dopravy a kontinentální kombinované dopravy - Široký Jaromír (My University, 2016)
V příspěvku jsou popsány ekonomické a provozní dopady při přechodu systému přímé silniční dopravy na nedoprovázenou kombinovanou dopravu. Pro porovnání byla použita data vztažená k silniční návěsové soupravě běžné stavby a silniční soupravě s využitím silničního intermodálního návěsu. Jako vzorek přepravy byla použita data z reálných přepravních zakázek z destinace v České republice ve směru severozápadní průmyslové oblasti Německa a návazně Belgie a Nizozemí.
Comparison of operational and economic aspects of direct road transport and continental combined transport
Keywords: kombinovaná doprava; silniční intermodální návěs; silniční doprava; ekonomické porovnání.; intermodal transport; semi-trailer; road transport; economic compare.