Význam preventivních gynekologických prohlídek u žen v období starší dospělosti - Klingorová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato bakalářská práce je zaměřena na preventivní gynekologické prohlídky u žen v období starší dospělosti. Teoretická část stručně charakterizuje období starší dospělosti, popisuje gynekologické preventivní prohlídky a nejčastější onemocnění, vyskytující se v tomto období, jako je endometrióza a karcinom prsu. Výzkumné šetření bylo uskutečněno pomocí dotazníků zaměřených na informovanost žen o preventivních prohlídkách.
Importance of preventive gynecological examinations in women in older adult
Keywords: endometrióza; karcinom prsu; prevence; preventivní prohlídky; starší dospělost; endometriosis; breast cancer; prevention; preventive; older adult