Sledování obsahu stopových toxických prvků v půdách - Vavrušová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2005)
Práce je zaměřena na monitoring toxickýxh kovů v půdě. Stanovení bylo provedeno ve výluhu 2M kyseliny dusičné metodou optické emisní spektrometrie s indukčně vázanou plazmou.
Monitoring of trace toxic elements in the agricultural soil
Keywords: těžké kovy; analýza půdy; toxické prvky; optická emisní spektrometrie; Životní prostředí