Písemnosti v pracovně-právním vztahu - Pecková, Eva (Univerzita Pardubice, 2006)
Bakalářská práce se zabývá základními písemnostmi, k jejichž vzniku může v průběhu pracovněprávního vztahu dojít. Je rozdělena celkem do osmi kapitol. První část je věnována základním informacím o pracovněprávních vztazích. Druhá část pojednává o obecných dokumentech, které potvrzují a prokazují oprávnění jednat v právních vztazích. Třetí kapitola se zabývá skutečnostmi, které vznikají před uzavřením pracovního poměru. Čtvrtá část je zaměřena na vznik pracovního poměru. Následující kapitola je o povinnostech zaměstnavatele při nástupu zaměstnance do pracovního poměru a v průběhu jeho trvání. Šestá část je věnována vybraným písemnostem, k jejichž vzniku dochází v průběhu trvání pracovního poměru a sedmá pojednává o změnách sjednaných pracovních podmínek. V závěrečné části je popsána problematika skončení pracovního poměru.
Letters of labour-law relations
Keywords: pracovně-právní vztahy; Pracovní poměr; zaměstnavatelé; zaměstnanci; pracovní podmínky; písemnosti