FOTOVOLTAICKÝ SYSTÉM VYUŽÍVAJÍCÍ AKUMULÁTOROVÉHO PACKU ELEKTRICKÉ KOLOBĚŽKY - Raus, Jakub (Univerzita Pardubice, 2024)
Práce se v první části zabývá obnovitelnými zdroji, hlouběji rozebírá principy fotovoltaické přeměny energie, popisuje druhy fotovoltaických článků. Dále se zabývá fotovoltaickými systémy a jejich zapojením. Následuje deklarace požadavků na malý ostrovní systém, porovnává vybrané komerční produkty. Poté se práce zaměřuje na konkrétní realizaci, při které proběhl výběr vhodných komponent, návrh desek plošných spojů, sestrojení malého ostrovního systému, a popis jeho řízení pomocí mikrokontroléru.
Photovoltaic system using the accumulator pack of an electric scooter
Keywords: fotovoltaika; akupack; akumulátor; elektromobilita; elektrokoloběžka; ostrovní systém; photovoltaics; accupack; accumulator; electromobility; electric scooter; off-grid system