Práce sester v komunitních službách pro duševně nemocné - Pokorná, Tereza (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce pojednává o aktuálních změnách na poli psychiatrické péče, snaží se především stručně vystihnout transformaci psychiatrické péče, zvláště pak se zaměřením na komunitní služby a práci psychiatrických sester v nich. V práci bude nastíněna problematika asertivní komunitní léčby a case managementu. Práce je rozdělena na teoretickou a výzkumnou část. Výzkumná část je věnována kvalitativnímu výzkumu, jehož cílem je zjistit a popsat, co obnáší povolání terénních psychiatrických sester, jakou ošetřovatelskou péči poskytují, jaké vnímají slabiny této nově se rozvíjející profese a jak vidí budoucnost svého povolání.
The work of nurses in community mental health care
Keywords: terénní psychiatrická sestra; komunitní služby pro duševně nemocné; case management; asertivní komunitní léčba; community psychiatric nurse; comunnity mental health care; case management; assertive community treatment