Srovnání reformy územní správy v České republice a Polsku - Moravcová, Jana (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce se zabývá reformami veřejné správy od roku 1989 v České republice a Polsku. V úvodu jsou charakterizovány základní pojmy související s veřejnou správou. Následující části sledují vývoj veřejné správy a územní samosprávy v České republice a Polsku, včetně rozborů reformních kroků v rámci správních reforem. Též budou přiblíženy kompetence, orgány a působnosti jednotlivých samosprávných celků. V závěru bude práce zaměřena na srovnání proběhlých reforem v ČR a PR.
Comparison of the reform of territorial administration in the Czech Republic and in the Poland
Keywords: samospráva; reformy; obce; kraje; Česká Republika; Polsko; veřejná správa; Public Administration; Local government; reforms; community; regions; Czech Republic; Poland