Zálohování dat v domácím prostředí - Šafránková, Jana (Univerzita Pardubice, 2010)
Tato bakalářská práce je zaměřena na problematiku zálohování dat v domácím prostředí. V první části práce jsou vysvětleny nejdůležitější termíny spojené s tímto tématem. Jsou zde vymezeny požadavky, postupy, strategie a druhy zálohovacích médií, která využívají běžní uživatelé k zálohování dat. Práce se zabývá rozdíly zálohování na třech nejběžněji používaných operačních systémech. V další části práce je porovnáno několik zálohovacích programů s ohledem na minimální ekonomickou náročnost pro uživatele. V poslední části jsou vybrány vhodné zálohovací programy pro běžné uživatele a doporučen postup zálohování dat v domácím prostředí.
Data backup in home environment
Keywords: záloha; data; obnova ze zálohy; zálohovací software; porovnání; backup; restore backup; backup software; comparison