Právní pojetí přímé demokrtacie s přihlédnutím k místnímu referendu v České republice - Zímová, Dagmar (Univerzita Pardubice, 1997)
V obecné části práce rozebírá vznik, vývoj, možnost využití a prostředky přímé demokracie v některých evropských zemích. Zvláštní část je věnována postavení institutu referenda v České republice.
The Legal approach to direct democracy with respect to the local referendum in the Czech republic
Keywords: přímá demokracie; referendum; lidová iniciativa