Prevence kriminality mládeže v Pardubicích - Bubnová, Eva (Univerzita Pardubice, 2007)
Obsahem této bakalářské práce jsou preventivní programy a projekty vytvářené a realizované na území Statutárního města Pardubice s cílem snižovaní kriminality mládeže a to konkrétně zaměřené na místní samosprávu. V úvodní části je popisována kriminalita jako společenský jev včetně faktorů, které přispívají ke vzniku delikventního chování a současný systém prevence kriminality v ČR, na který navazuje další kapitola zaměřená již na Statutární město Pardubice. Samostatnou oblastí pak jsou programy zaměřené na děti a mladistvé, které jsou doplněny údaji získanými v rámci dotazníkového šetření provedeného na vybrané pardubické základní škole a mezi strážníky Městské policie Pardubice. V závěru jsou shrnuty poznatky zjištěné v této oblasti.
Juvenile crime prevention in Pardubice
Keywords: Kriminalita; mládež; prevence; programy