Cesty ke zdraví: k antropologii rozhraní mezi alternativní a běžnou medicínou - Melín, Martin (Univerzita Pardubice, 2019)
Diplomová práce snázvem Cesty ke zdraví: k antropologii rozhraní mezi alternativní a běžnou medicínouje zaměřena na etnografii alternativní medicíny. Analyzuje životní příběhy lidí, kteří se rozhodli jít touto cestou, co je ktomu vedlo a proč upustili od běžné medicíny. Práce dále popisuje terén zpohledu léčitelů a klasických doktorů.
Ways to health: towards anthropology of the alternative versus mainstream medicine
Keywords: alternativní medicína; léčitelé; změna; cesta; nemoc; zdraví; životní styl; klasická medicína; alternative medicine; healer; change; way; illness; health; lifestyle; mainstream medicine