Analýza vývoje zadluženosti českých domácností v komparaci s vybranou zemí EU - Švorcová, Nikola (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato práce klasifikuje finanční úvěrové produkty poskytované bankami a nebankovním institucemi. V teoretické části poskytuje přehled o vývoji zadluženosti domácností v České republice a vývoji zadluženosti slovenských domácností. Zjištěné údaje slouží pro následující komparaci dle vybraných ukazatelů. Cílem je analyzovat vývoj a příčiny rostoucího zadlužení domácností v České republice a ve zvolené zemi Evropské unie.
Analysis of the evolution of household debts in Czech Republic and comparison with selected EU country
Keywords: indebtedness; households; banks; debts; loans; financial products; zadluženost; domácnosti; banky; dluhy; úvěry; finanční produkty