Rozdíly vybraných natíraných a nenatíraných tiskových papírů na jejich hypermolekulární úrovni - Jung, Martin (Univerzita Pardubice, 2015)
Diplomová práce se věnuje porovnání a stanovení hypermolekulárních vlastností vybraných natíraných a nenatíraných tiskových papírů, které se běžně používají pro tisk merkantilních tiskovin. Sledováním kinetiky navlhání a kinetiky sorpce par byly stanoveny a charakterizovány hypermolekulární vlastnosti vybraných tiskových papírů. Vyhodnocením byly získány jejich povrchové a strukturní vlastnosti. Dále byly analyzovány rozdíly vybraných vlastností papíru a provedeno studium problematiky natírání.
The hypermolecular differences of selected coated and uncoated printed papers
Keywords: tiskové natírané papíry; natírání papíru; kinetika navlhání; hypermolekulární vlastnosti papíru; molekulárně-povrchové vlastnosti papíru; pórovitost papíru; hy-permolecular properties of paper; molecular-surface properties of paper; porosity of paper; uncoated printing paper; coating of paper; kinetics of moistening; coated printing paper