Vulnerability management cloudového prostředí - Láf, Jiří (Univerzita Pardubice, 2024)
S přechodem organizací ke cloudovým technologiím se objevují nové bezpečnostní výzvy a hrozby, které vyžadují revizi a adaptaci správy zranitelností. Tato diplomová práce se zabývá problematikou detekcí a správy zranitelností v cloudovém prostředí na základě poznatků, ze stávajícího přístupu v tradičním datacentru. Cílem této práce je identifikovat specifika procesu správy zranitelností v cloudu, analyzovat nedostatky a výzvy spojené s tímto přechodem a navrhnout strategie a opatření pro zlepšení bezpečnosti v cloudovém prostředí.
Vulnerability Management of Cloud Solution
Keywords: řízení zranitelností; Amazon Web Service; Tenable; zranitelnost; cloud; bezpečnostní sken; Vulnerability Management; Amazon Web Service; Tenable; Vulnerability; Cloud; Security scan