Předpovídání poptávky ve výrobním podniku - Jeřábek, Filip (Univerzita Pardubice, 2015)
Práce se zabývá popisem nejdůležitějších metod předpovídání poptávky používaných ve výrobních podnicích. Je zde pojednáno o jejich významu pro podniky i o postupech, jaké je třeba podstoupit při jejich zavedení. Na závěr jsou podrobněji uvedeny jednotlivé metody, jejich principy a příklady použití. Součástí práce je analýza možnosti použití kvantitativních předpovědních metod ve výrobním podniku PK ham, s.r.o. na základě analýzy časových řad prodejů aktuálně prodávaných výrobků a zhodnocení přesnosti jednotlivých kvantitativních předpovědních metod.
Demand forecasting in production enterprises
Keywords: demand forecasting; quantitative forecasting methods; time series analysis; forecast accuracy; předpověď poptávky; kvantitativní předpovědní metody; analýza časových řad; přesnost předpovědních metod