Aplikace pro ovládání laboratorní úlohy v prostředí LabVIEW - Jiránek, Jan (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce je věnována vytvoření aplikace pro ovládání, měření a řízení tepelné dynamické soustavy v programovacím jazyce LabVIEW, která bude následně umístěná v laboratoři a poslouží univerzitě pro laboratorní měření. Dále byla sepsána problematika týkající se programovacího jazyka LabVIEW. Ke komunikaci mezi počítačem a tepelnou soustavou byla použita měřicí karta NI USB6008/6009 a přípravek upravující výstupní napětí. K regulaci byla použita vlastní softwarová realizace PID regulátoru v jazyce G prostředí LabVIEW.
Applications for control of laboratory tasks in LabVIEW
Keywords: LabVIEW; regulace; PID; tepelná soustava; simulační modely; LabVIEW; control; PID; thermal system; simulation model