Řízení objednávek zboží s omezenou dobou trvanlivosti - Chocholáč, Jan (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato disertační práce se zaměřuje na problematiku řízení objednávek zboží s omezenou dobou trvanlivosti, konkrétně na běžné pečivo v maloobchodních řetězcích. Nejdříve je zpracována literární rešerše zkoumané problematiky, jež se zaměřuje na specifika logistických řetězců v potravinářském průmyslu a řízení zásob v podnicích. Hlavním obsahem disertační práce je navržení, sestavení a aplikace metodiky pro objednávání rychlezkazitelného zboží, konkrétně běžného pečiva, na úrovni maloobchodních řetězců v České republice s využitím fuzzy logiky.
Management of Ordering Goods with a Limited Shelf Life
Keywords: objednávání zboží; logistický řetězec; potravinářský průmysl; řízení zásob; fuzzy logika; ordering goods; logistics chain; food industry; inventory management; fuzzy logic