Posouzení staveb železniční infrastruktury ve vztahu k obecným požadavkům zabezpečujícím jejich bezbariérové užívání ve shodě s TSI PRM týkající se osob s omezenou schopností pohybu a orientace. - Pětioký, Marek (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce se zabývá posuzováním staveb železniční infrastruktury ve vztahu k obecným požadavkům zabezpečujícím jejich bezbariérové užívání ve shodě s Technickou specifikací pro interoperabilitu týkající se ?osob s omezenou schopností a orientace? v transevropském konvenčním a vysokorychlostním železničním systému.
Assessment of construction of infrastructure in relation to the general requirements of providing wheelchair users in line with the PRM TSI relating to persons with reduced mobility.
Keywords: interoperabilita; osoby s omezenou schopností pohybu a orientace; technická specifikace pro interoperabilitu; železniční stanice; interoperability; persons with reduced mobility and orientation; technical specifications for interoperability; the railway station