Flavoproteiny - Coufalová, Eva (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato bakalářská práce se zabývá složenými bílkovinami, které ve své molekule obsahují buď flavinadenindinukleotid nebo flavinmononukleotid. Práce je zaměřena na charakteristiku těchto látek, historii výzkumu a klasifikaci. Další část se věnuje popisu analytických metod, které se používají pro stanovení flavoproteinů.
Flavoproteins
Keywords: flavoproteiny; riboflavin; lavinadenindinukleotid; lavinmononukleotid; flavoenzymy; flavoproteins; flavin adenin dinucleotide; flavin mononucleotide; flavoenzymes