Bankruptcy prediction models based on the logistic regression for companies in the Czech Republic - Slavíček, Ondřej; Kuběnka, Michal (Vysoká škola báňská-Technická univerzita Ostrava, 2016)
Bankrotní modely jsou základním nástrojem pro analýzu finančního zdraví podniku. Je však otázkou, zda nejčastěji používané modely, jako například Altmanovo Z-score, poskytují dostatečně přesnou předpověď pro podniky ze specifických odvětví. Cílem článku je na základě vhodného výběru finančních ukazatelů s využitím logistické regrese sestavit bankrotní model pro firmy působící ve stavebnictví a porovnat jeho predikční schopnosti s již existujícími modely.
Bankruptcy prediction models based on the logistic regression for companies in the Czech Republic
Keywords: Bankrotní model; Indikátory finančního zdraví; Logitový model; Bankruptcy model; Financial Indicators; Logit model