Zápisky ruského legionáře Jana Bernáška - Černá, Sylvie (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce se zaměřuje na zápisky Jana Bernáška. Je rozdělena na tři tematické celky, úvod do problematiky legií, rozbor zápisků Jana Bernáška, poslední část pojednává o 6. Hanáckém pluku. Práci doplňují přepis vzpomínek Jana Bernáška, jeho osobní spis z Vojenského ústředního archívu, mapky a fotografie.
The Russian legionairy Jan Bernasek`s diary
Keywords: dějiny; 1. světová válka; československá armáda; československé legie; legie; Rusko; vojenství; vzpomínky