Rutilové pigmenty - Stuchlík, Jan (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce se zabývá možností přípravy rutilových pigmentů s použitím nových titanových surovin. Byly testovány anatasová a rutilová pasta, síran titanylu a titanát sodný. Byl také sledován vliv náhrady nábojově kompenzujícího prvku. U připravených pigmentů byly ověřeny jejich aplikační vlastnosti ve smyslu jejich použití k vybarvování organických pojivových systémů a komerčních glazur.
Rutile pigments
Keywords: rutilové pigmenty; barevné pigmenty; Keramické pigmenty