Transfomace výkaznictví společnosti Česká rafinérská a.s. podle IAS/IFRS - Pokorná, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2005)
Cílem této diplomové práce je teoreticky přiblížit aspekty českých účetních standardů, IFRS, US GAAP a direktiv EU a následně jejich harmonizaci v rámci České republiky. Dále pak na praktickém příkladě společnosti ukázat a diskutovat rozdíly vzniklé při přechodu vykazování podle české legislativy na vykazování podle IFRS.
Statements transformation of Česká rafinérská a.s. in agreement with IAS/IFRS
Keywords: mezinárodní účetní standardy; výkaznictví; regulace; účetní systémy; US GAAP; harmonizace