Důvody expanze platebních karet v bankovnictví - Oberreiterová, Martina (Univerzita Pardubice, 2000)
Práce obsahuje základní přehled o vývoji a druzích platebních karet, vysvětlení principu fungování systému, jak uvnitř naší republiky, tak i v mezinárodním měřítku. Dále autorka uvádí důvody klientů k používání tohoto systému. Podrobněji se věnuje hodnocení nákladů a výnosů Československé obchodní banky,a.s. souvisejících s provozem systému platebních karet. V závěru uvádí trendy budoucího vývoje v této oblasti.
Reasons for expansion of payment cards in banking
Keywords: banky; Bankovnictví; platební karty; platební systémy; Výnosy