Analýza dopadů realizovaných projektů z vybraného operačního programu - Dobrovolná, Alena (Univerzita Pardubice, 2011)
V diplomové práci je popsána historie spolupráce v oblasti vzdělávání v členských zemích Evropské unie. Pozornost je věnována také historii a současné podobě vzdělávací soustavy v České republice. Vzhledem k zaměření práce je pozornost věnována rovněž popisu financování škol a školských zařízení v ČR. Praktická část práce je zaměřena na dopady Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost na vybrané příjemce podpory z operačního programu.
Impact analysis of projects implemented in selected operational program
Keywords: operační programy; územní samosprávy; vzdělávání; operational programmes; municipal authorities; education