Respitní péče v Pardubickém kraji - Kylarová, Karolína (Univerzita Pardubice, 2006)
Bakalářská práce pojednává o respitní péči, což je komplex služeb určený rodinným příslušníkům pečujícím o dlouhodobě postiženého či nemocného člena rodiny, jehož cílem je poskytnout čas k odpočinku pro pečovatele. Práce je rozdělena na část teoretickou a výzkumnou. Teoretická část blíže popisuje demografickou situaci, přibližuje problematiku respitní péče a zabývá se syndromem vyhoření, kterým jsou dlouhodobí pečovatelé ohroženi. Ve výzkumné části jsou zpracovány dotazníky od rodinných pečovatelů a ze zařízení poskytujících respitní péči v Pardubickém kraji.
Respite care in Pardubice Region
Keywords: respitní péče; pečovatelská služba; pečovatelé; Syndrom vyhoření; dotazníkové šetření