Automatizovaný sběr dat pomocí samohybného robota - Doležal, Aleš (Univerzita Pardubice, 2011)
Cílem této práce bylo proměření světelného nebo teplotního pole za pomoci autonomního robota, který řídí mikroprocesor propojený s počítačem. Robot proměří pole obdélníkového tvaru senzorem např. pomocí fotorezistoru, fotodiody, termistoru. Naměřená data odešle do počítače přes sériový port, kde se tyto data zpracují a vyhodnotí průběh měření.
Automatic data acquisition with autonomous robot
Keywords: intenzita světla; teplota; fotorezistor; sériový port; robot; light intensity; temperature; photoresistor; serial port; robot