Alternativní způsob přepravy zboží z Asie pro RScom-CZ, s.r.o. - Víšková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2016)
Diplomová práce se zabývá návrhem přijatelné alternativy přepravy zboží z Asie na základě snížení přepravních nákladů pro společnost RScom-CZ, s.r.o. Úvodní kapitola poskytuje teoretické informace o oborech dopravy, které jsou využívány v rámci mezikontinentální dopravy. Následující kapitola se zaměřuje na charakteristiku společnosti a analýzu stávajícího stavu přepravy a přepravních nákladů zboží z Asie. Třetí kapitola obsahuje návrh alternativního způsobu přepravy pro vybrané zásilky. Závěrem práce je zhodnocení navrhovaného řešení.
Alternative means of the transportation of goods from Asia for RScom-CZ, s.r.o.
Keywords: mezikontinentální doprava; Asie; přeprava; přepravní náklady; intercontinental transportation; Asia; transportation; transport cost