Fyzikálně-chemické vlastnosti některých skel a tenkých vrstev systému Ge-As-S - Kincl, Miloslav (Univerzita Pardubice, 2009)
V první části práce byla studována objemová skla GexAsxS1-2x(0,0833 je menší než x je větší než 0,3).Skla byla připravena rychlým ochlazením ve vodě. S rostoucím x připravených skel se zyšuje teplota měknutí, zatímco optická šířka zakázaného pásu se snižuje.
Physico-chemical properties of some glasses and films in Ge-As-S system
Keywords: nekrystalické chalkogenidy; skla Ge-As-S; amorfní chalkogenidové filmy; optické vlastnosti; non-crystalline chalcogenides; Ge-As-S glasses; amorphous chalcogenide films