Možnosti získávání a čerpání finančních prostředků z fondů Evropské unie se zaměřením na malé a střední podnikání a zemědělství - Pichová, Simona (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce je zaměřena na fondy Evropské unie, které umožňují čerpání finančních prostředků na podporu rozvoje jednotlivých oblastí v členských zemích, tedy i v České republice. Obsahuje členění fondů s podrobnějším zaměřením na zemědělství a malé a střední podnikání. Zabývá se postupem pro získání pomoci prostřednictvím tvorby projektové žádosti. Nejdůležitější část práce je složena z dotazníkového šetření a rozhovoru.
Possibilities obtaining and getting financial resources from funds European union with a view to small and middle business and agriculture.
Keywords: fondy Evropské unie; Program rozvoje venkova; metoda Leader; projekty; spolupráce; funds of European Union; Program of rural development; Leader method; projects; partnership