Návrh GVD na trati Staré Město u Uh. Hradiště - Vlárský průsmyk - Veselý, Josef (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce se zabývá sestavou grafikonu vlakové dopravy na trati Staré Město u Uherského Hradiště – Vlárský průsmyk. Na základě podrobné analýzy současného stavu byl pro tuto trať navržen model uspořádání taktového jízdního řádu v osobní dopravě pro výhledové období kolem roku 2015. Dále bylo provedeno vyhodnocení navrženého grafikonu a srovnání kvalitativních parametrů se současným stavem. Práce představuje zcela nové řešení, jak vytvořit takt vlaků osobní dopravy na této frekventované jednokolejné trati.
Proposal of the timetable for railway line Staré Město u Uh. Hradiště - Vlárský průsmyk
Keywords: railway transport; Passenger Transport; timetables; železniční doprava; osobní doprava; grafikony vlakové dopravy; taktové jízdní řády