Modulové nábojky - Beránek, Jiří (Univerzita Pardubice, 2012)
V práci sú popísané zavedené náplňové systémy pre kaliber 155mm a ich postupný vývoj smerom k prachovým náplniam modulového typu I,II, a II generácie z hladiska ich chronologického vývoja.
Modular charges
Keywords: Modelové balistické meradlo; CHARGE BC-E; CHARGE TC-F; balistické podmienky; hmotnosť prachovej náplne; Bi-MCS