Termoelektrické vlastnosti selenidu cínatého dopovaného chromem - Damek, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato bakalářská práce se zabývá studiem termoelektrických vlastností selenidu cínatého dopovaného chromem. Byla připravena řada monokrystalických vzorků Sn1-xCrxSe, kde x = 0; 0,001; 0,005; 0,01. Vzorky byly charakterizovány rentgenovou difrakční analýzou. Dále byly měřeny teplotní závislosti elektrické vodivosti, Hallova koeficientu a Seebeckova koeficientu v rozmezí teplot 80 ? 470 K.
Thermoelectric properties of chromium-doped stannous selenide
Keywords: selenid cínatý; SnSe; dopování; chrom; Cr; termoelektrické materiály; polovodiče; stannous selenide; SnSe; doping; chromium; Cr; thermoelectric materials; semiconductors