Postup přechodu z jednoduchého účetnictví na podvojné účetnictví podnikatelů - Jaklová, Marcela (Univerzita Pardubice, 1997)
Práce vymezuje základní pojmy, které souvisí s přechodem z jednoduchého na podvojné účetnictví podnikatelů. Pojednává o problémech, které s tímto krokem souvisejí od počátku. Problémy se týkají odlišení účetních soustav a činností předcházejících tomuto rozhodnutí. Hlavní důraz je zde pak kladen na konkrétní účetní operace, které musí být provedeny při změně účetní soustavy.
Keywords: Podnikání; účetnictví; účetní soustavy; účetní operace