Možnost koordinace SSZ na komunikacích I/26 ve městě Plzeň - Plachý, Přemysl (Univerzita Pardubice, 2018)
Diplomová práce se zabývá prověřením možnosti koordinace činnosti světelného signalizačního zařízení na trase průtahu č. I/26 městem Plzeň. Práce je zaměřena především na popis charakteristik dopravního proudu v daných úsecích, zjištění parametrů doby jízdy, na popis a případnou kvantifikaci vybraných prvků chování účastníků dopravního provozu. Koordinace signálních plánů je založena na optimalizačních výpočtech.
The posssibility to coordinate traffic lights on the road I/26 in the city of Plzen
Keywords: kongesce; koordinace; křižovatky; světelná signalizační zařízení; zelená vlna; congestion; coordination; junctions; traffic lights; green wave