Tvorba a následné úpravy elektrotechnické části ŠVP 26-41-M/01 Mechatronika - Fifka, Aleš (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce popisuje proces vzniku základních dokumentů, upravujících vzdělávací program Mechatronika na Střední průmyslové škole Chrudim. Zavádění a úpravy nového programu probíhaly souběžně s kurikulární reformou v České republice. Práce proto také sleduje vývoj národní legislativy po roce 2000, zapojení školy do kurikulární reformy a současné problémy středního odborného školství.
Keywords: mechatronika; školní vzdělávací program; rámcový vzdělávací program; odborné školství; elektronika; Chrudim; mechatronics; school educational programme; framework educational programme; vocational education; electronics