Molekulární detekce mykobakterií a nokardií v ichtyopatologii - Pospíšilová, Monika (Univerzita Pardubice, 2002)
Práce pojednává o detekci mykobakterií a nokardií v ichtyopatologii metodou polymerázové řetězové reakce. Zabývá se optimalizací reakčních podmínek, stanovením detekčního limitu reakce v čisté kultuře i biologickém materiálu při využití odlišných metod izolace DNA a určením specifity reakce pro oba bakteriální rody.
Molecular detection of the genus Mycobacterium sp. and Nocardia sp. in ichtyopathology
Keywords: mykobakterie; nokardie; polymerázové řetězové reakce