"Absolutismus" v díle Ladislava Klímy - Petrakovičová, Daniela (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce je zaměřena k nejdůležitějším aspektům myšlenky absolutismu v díle Ladislava Klímy. Pozornost je věnována ústředním tématům Klímova absolutismu: egosolismu, egodeismu, ludibrionismu. V práci jsou analyzovány i další koncepty, které se k těmto hlavním námětům těsně přimykají. Jsou to: egoismus, láska, vůle, absurdita a naprostost. V poslední kapitole práce je představena Patočkova interpretace „myslitele absurdity“ Klímy.
"Absolutism" in the work of Ladislav Klima
Keywords: Klíma, Ladislav; egosolismus; egodeismus; ludibrionismus; absurdita; egodeism; egosolism; ludibrionism; absurdity