Finanční analýza vybraného podniku - Radil, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce se věnuje finanční analýze podniku chemického průmyslu Synpo, a. s. Práce je rozdělena do dvou částí. Část teoretická se zabývá základními pojmy finanční analýzy (zdroje, uživatelé, metody). Druhou částí je část praktická. Zde je provedena finanční analýza za roky 2006 - 2010 na daný podnik pomocí poměrových ukazatelů a také návrh vlastních doporučení na zlepšení finanční situace podniku.
Financial Analysis of the Company Synpo a.s.
Keywords: finanční analýza; poměrové ukazatele; rentabilita; likvidita; zadluženost; aktivita; financial analysis; financial indicators; profitability; liquidity; indebtedness; activity