Metody komprese obrazu - Taraba, Michal (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato bakalářská práce se zabývá kompresí obrazu. V teoretické části jsou popsány jednotlivé algoritmy, metody komprese a způsob ukládání obrázků. Dále budou představeny vybrané programy na kompresi, jejich porovnání a ukázka provedených jednotlivých kompresí. Praktická část se zaměřuje na vytvoření jednoduchého programu na kompresi obrazu s možností procentuálního stupňování komprese.
Methods of image compression
Keywords: komprese; obraz; algoritmus; grafika; compression; image; algorithm; graphics