Syntéza chirálních alfa-diazoketonů a jejich transformace na 2-oxoaldehydy - Holušová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2004)
Bylo syntetizováno osm derivátů alfa-diazoketonů a jeden z nich byl transformován na 2-oxoaldehyd. Pomocí 1H NMR spektroskopie byla potvrzena jejich struktura.
Synthesis of chiral alfa-diazoketones and their transformation to 2-oxoaldehydes
Keywords: aminokyseliny; glyoxal; diazoketony; oxidace; optické vlastnosti