Analýza podnikových procesů - Skalecký, Radovan (Univerzita Pardubice, 2007)
Diplomová práce se zabývá podnikovými procesy vybrané firmy se zaměřením na popis a analýzu těchto procesů, s následnou identifikací slabých míst a návrhy na jejich odstranění. V první části práce je přiblížena podstata procesního řízení a jeho vliv na výkonnost podniku. Jsou zde popsány jednotlivé metodiky a fáze zavádění procesního řízení. Další část se zabývá modelováním stávajících procesů vybraného podniku X a analýzou těchto procesů z hlediska obsahu a návaznosti se zaměřením na identifikaci slabých míst. V poslední části jsou podány návrhy na odstranění slabých míst a neustálé zlepšování těchto procesů.
Business process analysis
Keywords: processes; companies; Process management; Modelling; methodologies; Effectiveness; procesy; podniky; Procesní řízení; Modelování; metodiky; Management; Reengineering; efektivita