Informovanost žen v oblasti prevence a terapie nádorového onemocnění prsu - Švadlenková, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce je zaměřena na informovanost žen v oblasti prevence a terapie nádorového onemocnění prsu. V teoretické části se věnuji anatomii a patologickým změnám v mléčné žláze. Dále se zabývám rizikovými faktory, prevencí a diagnostikou tohoto onemocnění. Součástí mé práce je i výzkumná část, kdy jsem se formou dotazníku snažila zjistit míru informovanosti žen o této problematice.
Informedness of women in the field of prevention of and therapy for tumorous illnesses of the breast
Keywords: mléčné žlázy; mamografie; Nádorová onemocnění; prevence; rizikové faktory; samovyšetřování prsu; mammary glands; mammography; tumorous illnesses; prevention; risk factors; self-examination of the breasts